Blog 4:

He zoek jij een partner?

Na een heel lang zoeken heb ik dan ook een partner gevonden. Dating sites, blind dates, gewoon goed om me heen kijken bij de bakker alles had ik geprobeerd. Maar die leuke mannen waar iedereen het over had kwam ik niet tegen.
Op de dating sites stonden best leuke mannen met interessante profielen en ook de dates waren niet onaardig. Maar aldoor miste er iets. Was ik teveel eisend?
 
Moest ik dan zomaar mijn vrijheid opgeven en m’n hart aan de eerste de beste toevertrouwen? Ik heb maar 1 hart en daar ben ik toch echt wel voorzichtig mee. Ik wilde het onmogelijke…. namelijk, ik wilde skiën op het strand of anders gezegd een stoere en toch gevoelige man. Hij moest leuk zijn op feestjes maar ook weer niet te leuk want thuis wilde ik er ook nog iets aan hebben. Het was eigenlijk nooit goed. Was dat dan wel datgene dat ik belangrijk vond? Ik liep mijn ideale man check list van 25 punten na en keek eens wat ik allemaal al had gedaan om die juiste man op mijn bank te krijgen. Moest ik misschien gewoon bier in de koelkast zetten en zou die dan gewoon naar binnen lopen en niet meer weg gaan.(volgens Brigitte Kaandorp werkt dit) Maar wat was dat dan voor type en wat zou er gebeuren als het bier op was of ik het vergeten was te halen?
 

Ik had het volgende al geprobeerd.

1 Ik had een toegankelijk profiel geschreven om mannen maar niet af te schrikken. Resultaat: heel veel reacties waar ik allemaal braaf op antwoorde.
 
2 Toen een profiel geschreven waar precies in stond wat ik allemaal niet wilde met aan het einde van het relaas een code woord (appel) om te checken of de mannen nu echt geïnteresseerd waren in wat ik te zeggen had of dat zij de foto bij het profiel wel eens even in het echt wilden zien.
 
3 Eureka!! toen had ik het. God zij geprezen, ik win ook eens iets. Ik had het lumineuze idee! Net als in een kleding winkel waar ik me ook niets aan laat smeren ga ik nu ook niet passief zitten afwachten wie er op mij zou reageren. Ik wilde niet meer uitgezocht worden ik zocht uit!!!
Ik moest er achter komen wat ik nu echt belangrijk vond in een man. Nou en daar kwam de lijst 25 punten had ik bij elkaar gefilosofeerd die volgens mij onontbeerlijk waren in een eerlijke gezonde relatie. Maar daar heb je m weer je kunt niet skiën op het strand en surfen op een ski helling is ook niet mogelijk. Even voor de duidelijkheid als ik opzoek was naar een gepassioneerde en creatieve man dan zou ik in moeten inleveren op stabiliteit en betrouwbaarheid. Logisch, elk nadeel heb ze voordeel toch? Maar het duurde even voordat dit wilde landen dat mijn droomprins wel bestond maar dat hij toch ook net als ik geen alles kunner zou zijn. Dat ging er nog niet in. Dus ik met de lijst erbij om van de 25 punten een reële lijst van 5 punten over te houden.
Aan deze 5 punten moest de man voldoen want anders zou er geen date komen en was een relatie dus uitgesloten. Ik geloof er nog steeds in dat als deze vijf punten aanwezig zijn in de potentiele kandidaat de kans van slagen het grootst is op een goede relatie.

Mijn 5 punten zijn:

1 niet roken of verslavingen
2 Stabiel
3 geen bindingsangst, dus over je ex relatie heen zijn
4 niet verder dan 20 km van Amsterdam wonen
5 Mentale, emotionele, psychische rugzak uitgepakt of bezig met uitpakken.
 

Jacht seizoen geopend

Natuurlijk waren er veel dingen die ik graag stiekem in mijn lijstje had willen plaatsen maar met deze lijst van 5 naast mijn laptop ging ik op jacht.
Ik was gratis lid bij RP zonder foto en ging zelf wel eens even kijken wat voor mannen ik aan de haak kon slaan via dit medium.
Zo kwam ik langs een aantal mannen die volgens RP bij mij pasten zij voldeden aan het RP criteria. Vervolgens keek naar het profiel en naar de foto om te zien of de man in kwestie me wat leek. En daar kwam stap 1 ik stuurde een mail en hoopte op een berichtje terug. Dan stap 2 ik stuurde zelf een foto en wachtte weer op een positief bericht terug. Stap 3 was even bellen. Stap 4 gelijk afspreken in een openbare ruimte. Restaurant etc. en Stap 5 evalueren of dit potentieel relatie materiaal was. De eerste keer dat ik op deze manier serieus ben gaan zoeken naar een partner had ik hem gevonden. Nu 2014 ben ik al een paar jaar getrouwd met deze jacht trofee en er nog steeds heilig van overtuigd dat dit de manier is om tegenwoordig een vent te vinden die bij je past. Leer eerst jezelf kennen en ga dan opzoek naar iemand waar je een fijne relatie mee wil opbouwen. Ik snap heel goed dat er ook andere manieren zijn om je partner tegen te komen. Maar heb je niet veel tijd en wil je toch die man op je bank dan kun je maar het best efficiënt te werk gaan.

Doe effe normaal zeg!

Dan nog wat tips waarvan je nu denkt doe effe normaal zeg! maar die toch blijken te werken.
1 ruim je kleding kast op. Maak plaats voor de man in je leven. Wil je met hem samenwonen dan zal hij toch ook wat plek in de kast moeten krijgen. Oke oke niet de helft van je kast hoeft leeg maar zeker wel een deel.
2 Leg iets in je koelkast dat niet bederft maar wel iets wat mannelijkheid uitstraalt bier bijvoorbeeld.
3 Zorg dat jij je huis onttrut. Het onttrutten van je woning is fijn voor je toekomstige vriend en ook hiermee laat je aan het universum zien dat je serieus bent m.b.t. het vinden van een geschikte man. Dus weg met al die sierlijke en o zo mooie frutsels.
Natuurlijk, jij kunt je ook laten uitzoeken (oppikken) in de kroeg en er dan het beste van hopen of maken. Er zijn gevallen bekend waarbij dit werkt. Zelf geloof ik meer in de aanpak weten wat je wil en daar voor gaan. Alle singels heel veel succes en dat je maar net zoveel geluk mag hebben als ik. (toen ik singel was had ik altijd een bloedhekel aan dat soort zinnen, maar ja nu kan ik het zelf schrijven) En het kan dus ook voor jou. Want geloof mij als ik er een kan regelen kan jij het al helemaal.
Maar misschien heb je moeite om er achter te komen wat je nu eigenlijk precies zoekt in een partner?
De yoga vakantie van Bodysattva in februari is een uitstekende gelegenheid om nu eens lekker in de zon op Tenerife na te denken over wat je echt wil en wat je nu echt belangrijk vind in een relatie. Wat heb jij op dit moment nodig van een partner en wat kun je hem/haar geven. Als je dit weet dan kun je gericht aan de bak met het zoeken naar jouw man/vrouw.
 
Eerlijk is eerlijk die man van mij voldoet aan de 5 punten en daarom weet ik ook dat wij tegen een stootje kunnen. Die veiligheid is mij veel waard. Maar soms irriteer ik me ook wel eens aan dingen hoor. Maar dat is allemaal te overzien omdat ik me herinner waarom ik met hem getrouwd ben en die randvoorwaarden zijn voor mij nog steeds heel erg belangrijk. En dat hij dus niet romantisch is tja dat neem ik op de koop toe. Want tja het stond niet op mijn lijst.
 

Translate »