Yoga Retreat Schiermonnikoog

Als je hetzelfde blijft doen dat je altijd deed verandert er niets. 

 

Wat kun je na de retreat

 • Grenzen aangeven
 • Ervaren waarom Yoga en meditatie fijn zijn.
 • Ontladen door dans 
 • Vergeven van jezelf en anderen
 • Accepteren van je lichaam 
 • Dichter bij je unieke zelf komen
 • Ervaren wat plantaardige voeding met je doet 
 • Tantrisch dansen
 • Je Chakra’s inzetten om je doelen te bereiken
 • Ecstatic dansen
 • Je grenzen bewaken tijdens de yoga lessen
 • Verbinding maken met jezelf en anderen dmv Tantra

waarom schiermonnikoog?

Schiermonnikoog is het ideale Yoga en transformatie eiland.  De rust en de natuur zijn voor ons de basis van een gezonde en inspirerende retreat. Met de breedste stranden van Europa en weinig prikkels gaan we ons verbinden met de natuur. Onze accomodatie ligt 500 meter van het strand. Op Schiermonnikoog ervaren we pure stilte.

wat ga je doen?

Elke dag volg je meerdere yoga lessen, meditaties en visualisaties die je helpen dichter bij jezelf te komen. De workshops die worden aangeboden zullen je inspireren.Tijdens de yoga en transformatie retreats week beoefenen we een combinatie van Yin,Yang en Chakra Yoga alle lessen worden rustig opgebouwd en zijn voor ieder niveau geschikt.

De cacao ceremonie zorgt voor de verbinding met jezelf en de groep die nodig is om te groeien. Ik heb gekozen voor Surinaamse biologische cacao. Een wasi ( het rituele baden uit de Winti cultuur) heb ik aan deze ceremonie toegevoegd.

Elke dag is er de mogelijk om alleen of samen creatief bezig te zijn. Schilderen, collages maken op je mondcard.

Tijdens de retreat hebben we een of meerdere schrijf opdrachten die inzicht geven in je transformatie proces.

We zullen zoveel mogelijk yoga doen op het strand en in de duinen.

programma

17:00 Aankomst op het eiland, drankje en kennismaken Yin yoga les om je te laten gronden en aarden Chakra 1

20:00 diner

21:30 Yoga Nidra

07:30 Ochtend dip in zee in je nakie als je dat fijn vindt maar badkleding mag ook hoor

08:30-10:00 Yang Yoga Chakra  1 en 2  Veiligheid-gronding-aarding-voorouders-sensualiteit-seksualiteit-loslaten-creatief omgaan met uitdagingen

10:00-11:00 ontbijt

11:00- 11:15 Sharing

Wortel workshop (ouders, grootouders, voorouders)

Tijd om je thuis te gaan voelen

17:00-18:30  Yin Yoga

19:00 Diner

21:00 Yoga Nidra

07:30 Ochtend dip in zee 

08:30-10:00  Yang yoga Chakra 2 en 3 passie-visie-levensmissie-moed-daadkracht-wilskracht

10:00- 11:00 ontbijt

11:00- 11:15 sharing

11:30 workshop vergeving en transformatie

17:00-18.30 yoga/drumcirckel

19:00 diner

21:00 Tantrisch dansen

DETOX DAG

07:30 Ochtend dip in zee

08:30-10:00 Yang Yoga Chakra 4 Vergeving-zelfliefde-compassie-emphatie

10:00- 10:30 smoothie ontbijt

10:45- 11:00 Sharing

smoothie lunch

17:00-18:30 Yin Yoga / tantrische Orakel oefening

19:00 smoothie dinner

21:00 Yoga Nidra

Tijdens deze dag drinken we smoothies en is er ook fruit aanwezig (niet schrikken hoor, jouw prachtige lijf vindt dit heel erg fijn)

07:30 Ochtend dip 

08:30-10:00 stilte wandeling

10:00- 11:00 ontbijt

11:00 Sharing er wordt weer gesproken

17:00-18:30 YinYoga/ systemisch werk

19:00 diner

20:30 Mantra Zang

07:30 Ochtend dip in zee in je Adam of Eva kostuum

08:30-10:00 Yang Yoga Chakra 6

10:00- 11:00 ontbijt

11:00- 11:15 Sharing

17:00-18:30 YinYoga en meditatie

19:00 diner

20:30 Ecstatic dance

07:00 Laatste ochtend dip in zee in je nakie

07:30-09:00  Yang Yoga Chakra 7

09:00-10:00 Ontbijt

10:00- 10:30 koffers klaar zetten voor de taxi.

11:00 – 12:00 afscheid ritueel

12:00 Iedereen gaat zijn of haar weg

Als je dit leest overweeg je misschien om mee te gaan op retreat heerlijk wees welkom.Een retreat is maatwerk daarom kan de inhoud van de retreat afwijken de tijden genoemd in het programma worden zoveel mogelijk aan gehouden.

Ga je mee?

wat krijg je?

Prijzen voor de kamers voor een 7 daagse retreat zijn vanaf 950,- per persoon

Je krijgt hiervoor:

 • 6 overnachtingen
 • toeristenbelasting
 • bedlinnen
 • badhanddoeken
 • alle yogalessen
 • gebruik van alle faciliteiten in de accommodatie
 • gebruik van yogamatten en -materialen
 • diner en ontbijt en lunch
 • workshops

let op! de prijzen zijn exclusief:

 • vervoers- en parkeerkosten
 • reis en annuleringsverzekering
 • massages
 • privé coaching
 • co-creator workshops deze zijn op donnatie basis

locatie & route

Het It Aude Kolonyhûs is gelegen aan de Badweg op Schiermonnikoog, halverwege het dorp en het strand. Een ideale centrale lokatie op het bewoonde deel van het eiland.

 • Groepsaccommodatie Bleekneus is een comfortabel 12-persoons appartement met een buiten-jacuzzi met uitzicht op de tuin/duinen.

De reistijd vanaf Amsterdam is 2 uur rijden met de auto en de overtocht met de boot duurt 45 minuten. De eerste boot na de retreat vertrekt om 13:30 uur. Je kunt je bagage in de villa laten staan en ophalen wanneer jij dat wil.

eten en drinken

We genieten van een uitgebreid ontbijt en een lunch die je mee kunt nemen.

Elke avond genieten we van een uitgebreid 3 gangen diner. Fruit, noten, thee, water, gemberwater en citroenwater zullen de hele dag beschikbaar zijn. Alcoholische dranken zijn er niet. De locatie is rookvrij. We serveren geen dierlijke producten of  alcohol en koffie. We eten whole plant based biologisch en vegan. We kiezen voor voeding die ondersteunend is voor je welzijn en voor de transformatie yoga retreat

Met de verse producten proberen we je te inspireren om gezond te eten om te zien wat dit met je doet tijdens de week. Je bent volledig vrij om van alles te eten, drinken en inhaleren buiten de locatie.

Floor Posthuma
Floor Posthuma
Hele prettige ceremonie gehad! Het was een vrijgezellenfeest dus de groep was minder ervaren en dit voelde Christina goed aan en kon mooi bewegen in wat passend was voor ons.
T J
T J
De week met zoveel lieve mensen op zo’n heerlijke locatie was een bijzondere ervaring. We begaven ons even in een andere wereld, even los van alles. Ik denk met veel warme gevoelens terug aan alle begeleiders, ieder weer met eigen kwaliteiten. En natuurlijk aan de deelnemers, wat een mooie gesprekken hadden we. Het programma was met zorg samengesteld. En de spelregels bij sommige activiteiten maakten het bewegen juist vrijer. Zelf heb ik (ook) veel gehad aan de workshops naast de yoga. Ik wil me verdiepen in wat ik daar geleerd/ervaren heb. Met dank, Therese
Anica Huber
Anica Huber
De retraite dagen met Christina en alle nieuwe mensen waren een verrijkende en inspirerende ervaring. Ik ben dankbaar voor de diepe gesprekken en de stiltes die aanwezig waren. Ik heb lekkerst en gezond gegeten en was blij met alle kleine verassingen en workshops. Dat einige dat ik had gemist, was een doorlopende yoga asana practice zoals ik het van het schema begreep. Deze reis was, naast yoga, een ontdekkingstocht naar binnen, gesteund door de kracht van onze gemeenschap 💝 het was een geslaagde winterpauze. Ik zou het weer doen.
Saskia De Haas
Saskia De Haas
Vorige maand ben ik op retraite geweest op Tenerife. Wat een heerlijke week. Veel te kort eigenlijk. Ik wist niet wat ik ervan kon verwachten, maar het was alles wat ik had gehoopt en meer. Ik vond het bijzonder hoe Christina de yogalessen op iedereen leek af te stemmen. Voelde mij erg gezien in mijn behoeften, zonder dat ik ze had uitgesproken. De yoga in de branding zal ik niet snel meer vergeten. Heerlijk! De week stond voor mij in het teken van overgave. En wat ben ik blij dat ik mij helemaal heb overgegeven aan de vele workshops. Nog een groot applaus voor het heerlijke eten van Esther. Wat een feest, elke ochtend en avond weer. Ik vond het ook erg fijn dat karmayogi’s Janneke en Titia erbij waren. Jullie ook bedankt! Heel erg bedankt allemaal voor deze fijne week. Ik zal het nog lang met mij meedragen.
titia snip
titia snip
Wat was het ontzettend fijn om als Karma yogi mee te gaan naar Tenerife. Zo kon ik de vruchten plukken van inspanning en ontspanning, 2 dingen waar ik blij van word. Elke ochtend starten met yoga, in een ontspannen en rustige setting en dan ook nog uitleg over de chakra's ontvangen, heerlijk. Christina heeft tijdens de yoga sessies een authentieke manier van " werken" van " zijn" die ontzettend fijn en inspirerend is. De uitspraak: " het is jouw yoga", heeft mij erg goed gedaan. En zo is het natuurlijk ook, maar dat vergeet je wel eens en dan is het zo fijn dat Christina je er aan herinnerd. En na de yoga sessies trakteerde Esther ons op heerlijk gezond voedsel, zo fijn. Dit retraite was echte pure voeding voor mijn ziel, lichaam en geest. Fijn om onderdeel van het team te zijn. Dit smaakt zeker naar meer!! 💚 Nog wat steekwoorden: gezellig, samen, warmte, Yin, zweten, diepte, persoonlijk, delen, lachen, zwemmen, zee, vriendschap, Aho
marcel musters
marcel musters
Afgelopen week een plant medicijn reis gedaan die begeleidt werd door Christina en Suzan. Wat een mooie, diepe ervaring! Een reis in mezelf, met anderen. Totale ontspanning en met bijzondere inzichten. De omgeving, het 'nest' gevoel, de opbouw van de reis, de overgave en liefdevolle en veilige begeleiding van Christina en Suzan. Het heerlijke eten, (veel) live muziek, en liefdevolle medereizigers. Alles klopte. Dank jullie wel. Tot spoedig!
Erik Jan Klok
Erik Jan Klok
Wat een geweldige ervaring met Christina. De liefdevolle zorg en het veilige gevoel maakte dat ik helemaal mijzelf kon zijn. Fijn! Tot een volgende keer!
Praktijk Kops
Praktijk Kops
Een fantastische truffelceremonie mogen meemaken bij Bodysattva. Deze werd prachtig en liefdevol begeleid door Christina en Suzan. Heel veel liefde, heerlijke hapjes en prachtige live muziek. Dankjewel lieve sisters❤️🙏
Marjan Landman
Marjan Landman
Een heerlijke week met een groep prachtige mensen! Christina en haar team verzorgen een fantastisch programma op een mooie plek, met heerlijk eten, veel yoga, sharing, dansen en workshops de diepte in. Een mooi cadeau aan jezelf om heerlijk op te laden.
Niek Lamme
Niek Lamme
Een heerlijke yoga-retraiteweek gehad op Tenerife. De combinatie van fysieke inspanning en nadenken over waar ik sta in mijn leven is een heel fijne. Voeg daarbij de zorgvuldige begeleiding, de fantastische groep, de zon, de zee en het heerlijke eten en je begrijpt waarom ik zo enthousiast ben.
groepsfoto bodysattva schiermonnikoog
Translate »