yoga retreat schiermonnikoog

ga je met me mee naar het niets luisteren?

yoga retreat schiermonnikoog

Yoga is nog fijner in de natuur. Kom met ons mee naar Schiermonnikoog. Elke dag wordt er 3 uur yoga gegeven. Het is niet verplicht om mee te doen met alle lessen. Heb je een keer geen zin dan is dit helemaal prima. Jouw wensen staan centraal deze week. We verblijven in een fijn paviljoen vlak bij het strand. De retreat start om 17:00 en eindigt om 12:00 uur.

waarom schiermonnikoog?

Het is een klein Waddeneiland. Het is er heerlijk rustig, autoluw en de stranden zijn de breedste van Europa. Er is elke dag wel een plek op het strand of in de duinen te vinden waar we ongestoord onze yoga en mediatie oefeningen kunnen doen. Deze midweek zullen we afhankelijk van het weer de plek voor onze yoga les kiezen. De accommodatie ligt 500 meter van het strand. Rust en prachtige natuur is voor ons een mooi begin om onze midweek tot een succes te maken. In de stad is er altijd geluid, op Schiermonnikoog ervaren we pure stilte. Ga je met me mee naar het niets luisteren?

wat gaan we doen?

In deze midweek beoefenen we een combinatie van Yin,Yang, Flow en Chakra Yoga alle lessen worden rustig opgebouwd en zijn voor ieder niveau geschikt.

We zullen zoveel mogelijk yoga doen op het strand en de duinen.

programma

16:15 Aankomst op het eiland. Kennismaken met een drankje 17:30 Yoga 20:00 diner en Yoga Nidra
08:30-10:00 Yoga 10:00-11:00 ontbijt 12:00-13:00 meditatie workshop vrije tijd om het eiland te ontdekken 17:30-19:00 Yoga op het strand 19:30 diner 21:00 Yoga Nidra
08:30-10:00 Yoga 10:00- 11:00 ontbijt 12:00 Alle tijd om te doen wat je wil 17:30 Yoga op het strand 19:30 diner 21:00 Yoga Nidra
08:30-10:00 Yoga 10:00- 11:00 ontbijt 12:00 Lekker relaxen 17:30 Yoga op het strand/duinen 19:30 diner 21:00 Yoga Nidra
08:00 – 09:00 ontbijt en afsluiting van de week 10:30 laatste sessie op het strand 12:00 einde retreat

ga je mee?

 • Geen retreats

prijzen

5 daagse

Kom je alleen:

privé kamer met eigen douche en toilet 925,

Gedeelde kamer met 1 andere yogi 600,-

Bedstede kamer met gedeelde badkamer 850,- 

Bedstede met gedeelde badkamer  600,-

Kom je samen:

Gedeelde kamer 600,- per persoon

Bedstede kamer 500,- per persoon

Bedstede 400,- per persoon

 Voor de 4 daagse reis geldt een korting van 50,- euro per persoon.

Wil je liever op de camping verblijven of in een hotel? Dat kan, de prijs voor de 4 daagse retreat wordt dan 350,-

Wil je liever op de camping verblijven of in een hotel? De prijs voor de 5 daagse retreat wordt dan 400,-

De prijzen zijn inclusief:

 • 4/3 overnachtingen
 • toeristenbelasting
 • bedlinnen
 • badhanddoeken
 • 8/6 yoga lessen
 • gebruik van alle faciliteiten in de accommodatie
 • gebruik van yoga matten en materialen
 • 4/3 x diner, 4/3 x ontbijt

De prijzen zijn exclusief:

 • vervoer er parkeer kosten
 • reis en annuleringsverzekering
 • lunch

locatie & route

Het It Aude Kolonyhûs is gelegen aan de Badweg op Schiermonnikoog, halverwege het dorp en het strand. Een ideale centrale lokatie op het bewoonde deel van het eiland.

 • Groepsaccommodatie Bleekneus is een comfortabel 12-persoons appartement met een buiten-jacuzzi met uitzicht op de tuin/duinen.
 • Groepsaccommodatie David is een 10-persoons groepsaccommodatie aan de zuid/west/noord-zijde van het Kolonyhûs, met uitzicht op de duinen en het oude R.K kerkje.

De reistijd vanaf Amsterdam is 2 uur rijden met de auto en de overtocht met de boot duurt 45 minuten. De eerste boot na de retreat vertrekt om 13:30 uur. Je kunt je bagage in de villa laten staan en ophalen wanneer jij dat wil.

eten en drinken

Eten doen we samen. Er is een uitgebreid ontbijtbuffet met thee, water, vers vruchtensap, (soja) yoghurt, brood, muesli, granen, jam, vers en gedroogd fruit, tomaat en komkommer.  Elke avond genieten we van een uitgebreid 3 gangen diner. Fruit, thee, water, gemberwater en citroenwater zullen de hele dag beschikbaar zijn. Alcoholische dranken zijn er niet. De locatie is rookvrij. Tijdens de retreat serveren we geen vlees, vis, alcohol en koffie. We eten voornamelijk whole plant based en vegan. We kiezen voor voeding die ondersteunend is voor je welzijn en voor de yoga lessen, vandaar geen alcohol, tabak, zwarte thee en koffie. We eten veel verse producten. We proberen je te inspireren om gezond te leven en om te zien wat dit met je doet tijdens de week. Je bent natuurlijk volledig vrij om van alles te eten, drinken en inhaleren buiten de locatie. Het is fijn om te proberen en wie weet neem je wat gewoonten mee naar huis. Uiteindelijk is het een fijn gevoel dat jij je lichaam gezonde voeding geeft! (dessert blijft overigens wel op het menu)

ervaringen

Samen, de zon, een lach, dat het allemaal mag, Oh, fijne fijne week ik neem je voor altijd mee. Lieke

Dank je voor deze week vol yoga en heerlijk eten. En mantra zingen. Al die herinneringen neem ik met me mee!  Liesbeth

Strand-zee-duinpan en binnen yoga: perfect. Ik ga uitgerust en blij naar huis. Paula