Wie zijn wij?

Yoga gaat niet om lenigheid. Yoga is voor iedereen

Christina Oud (1973), yoga docent en retreat organisator

Veel mensen omschrijven mij als spontaan, direct, nuchter en het schijnt dat ik wat humor heb. Na mijn studie aan de balletacademie heb ik veel in het buitenland gewerkt als danseres. Lang geleden ben ik begonnen met lesgeven aan kinderen en volwassenen in sport en dans.Tijdens mijn carrière als danseres kwam ik in de ban van Yoga. Vele jaren later ervaar ik wekelijks wat yoga voor mensen kan doen en dit gun ik iedereen. Yoga geeft veel handvatten voor een gebalanceerd leven, want soms hebben we extra steun nodig om gebeurtenissen uit het verleden of situaties in het heden te kunnen verwerken.

Voor mij staat persoonlijke aandacht centraal in de lessen die ik geef. Ik zal je uitdagen om goed naar jezelf en je lichaam te luisteren. Ik ben graag onderdeel van jouw pad naar balans. Buiten de yoga lessen die ik geef run ik een gezin en ben ik ontspanning masseuse en Reiki therapist. In 2013 heb ik een studie life-coach afgerond. Ik interesseer me voor Chakra therapie, psychologie, Zen interieur styling, Tai-chi en gezonde voeding. Ik heb cursussen gevolgd in mind-fullness, Shin-Do, kleurentherapie, Feng-Shui en Vipassana meditatie. Ik zal je uitdagen om goed naar jezelf en je lichaam te luisteren. Door de vele yoga retreats die ik gedaan heb weet ik wat ik soms miste en wel terug wil zien in onze yoga retreat.

Het inspireren van mensen en het bieden van kwaliteit zijn voor mij de belangrijkste doelen. Ontspanning en kwaliteit kunnen naar mijn mening prima samen gaan. Ik geef les in Postnatale Yoga en baby massage, Slow-flow, Stong-Flow, Chakra yoga en Yin yoga.  De leraren en personen die mij inspireren zijn: Mijn zoon Julien en mijn lieve vrienden en alle leerlingen en deelnemers.

 

My passion is creating. My power is creating in reality. My dream is to share and inspire.

Esther Renkens, de kleine kookfabriek

(Kok, Ayurvedisch voedings- en levensstijlcoach)

In 2003 ben ik afgestudeerd als Ayurvedisch voedings- en levensstijl coach. Dit was voor mij het begin van een nieuw pad. Een Ayurvedische levensstijl brengt je dicht bij jezelf.

Ayurvedische voeding is kleurrijk en smaakvol; feestelijk. Vanuit mijn overtuiging dat een tevreden leven een eenvoudig en compassievol leven is, zijn mijn gerechten 100% plantaardig en werk ik met pure, ongeraffineerde producten.

Naast kok en coach ben ik een creatief, gepassioneerd, betrokken en trouw mens. Dit uit zich niet alleen in mijn vak, maar ook in de activiteiten in mijn vrije tijd: het onderhouden van mijn moestuin en bloementuin, zingen, beeldhouwen en dieren opvangen. Om te leven zoals ik doe, laat ik me inspireren door onder andere mijn partner Jelle, Maya Tiwari en Dr. Vasant Lad als Ayurvedisch deskundigen, Dr Greger als voedingsdeskundige en arts, Helen en Scott Nearing (Amerikaans radicale econoom, schrijver, politiek activist) wie 60 jaar volledig zelfvoorzienend geleefd hebben in een tijd dat dit niet meer vanzelfsprekend was.

Voor Christina kook ik met veel plezier tijdens de yoga retreats. Ik verzorg de maaltijden, kijk waar de behoeften liggen, voeg wanneer daar behoefte aan is kennis toe vanuit mijn Ayurvedische achtergrond en geniet van de groepsdynamiek en individuele processen die elke keer weer anders zijn.