En jawel het is zover ook wij gaan Bloggen. Waarom bloggen wij eigenlijk. Denken we dat wat wij meemaken zo interessant is dat anderen er op zitten te wachten?
Ik blog omdat ik mensen wil inspireren en het liefst ook nog wil laten lachen. Het is mijn mening, mijn oprechte mening maar wat je gaat lezen moet je niet al te serieus nemen. Taalvouten zal je ook vaak genoeg tegen komen. Ben je iemand die zich hier aan stoort dan adviseer ik je om te stoppen met lezen want anders bereik ik het tegenovergestelde. Leestekens gebruik ik ook te pas en te onpas en om maar te zwijgen van het fokschaap kofschip en andere regels die erg belangrijk zijn maar ik niet onthouden heb.
 

Waarom organiseer ik een yoga vakantie?

Sinds 2008 ben ik bezig met de zoektocht naar een Meaning-full, Source of Income. Ofwel een betekenisvolle manier van m’n geld verdienen. Nadat ik een hoop geprobeerd heb Reiki, massage, verkopen van schapenvachten op de markt, Shin-Do en schilderen ben ik erachter gekomen dat het organiseren van iets waar mensen veel iets aan kunnen hebben in het leven mij erg aantrekt. Vooral het inspireren van mensen, daar ligt mijn passie. Mensen inspireren en geld verdienen hoe doe je dat en wat past er bij mij? Veel vragen waar ik lang naar heb gezocht maar nu heb gevonden. Ik wil voor een verandering zorgen in het leven van een persoon al is het maar voor een week. Zelf heb ik ervaren dat yoga reizen veel met me hebben gedaan. Ik kwam dichter bij mezelf, accepteerde dat ik bepaalde dingen niet kon met het lichaam dat ik heb. Het ego los laten en volledig accepteren dat in lotus mijn knieën recht overeind de lucht in steken. Coaching is voor mij belangrijk om een zo mooi, rustig en effectief mogelijk leven te leiden.
Maar alles leuk en aardig waarom kan daar geen wijntje bij? En een lekker stukje biefstuk na al dat geyoga de hele dag door en ook nog eens opzoek naar je talenten in de workshop krijg je toch honger?? Inderdaad daar kun je behoorlijke honger van krijgen en het vooruitzicht om geen alcohol te drinken in een vakantie was voor mij ondenkbaar. Want relaxen is toch onderuit gezakt heerlijk een boekje lezen aan het strand met een wijntje erbij. Dan eigenlijk nog een paar wijntjes terwijl je nog op je strand bed ligt. Na die paar wijntjes die er behoorlijk in hakken want je krijgt toch best dorst in de zon loop ik dan zo rechtop mogelijk naar de strandtent en zeg dan in onverstaanbaar maar voor mij perfect Spaans Hola una persona comer porvabor. Ik zorg dat ik dan zo snel mogelijk een lekker plekje heb en begin met brood eten want tja dat zal wel ontnuchteren. Na wat geharrewar over wat ik nu moeten gaan eten kom ik uit bij iets gefrituurts en denk ik dan toch nog heel even aan m’n gezondheid. Maar ach wat hoepel op het is vakantie hoor! Ik leef maar 1 keer! En ja zeg ik heb een kind gekregen hoor dus dan mag dat (dikke buik over de broek)! Thuis doe ik wel weer gezond! en zo kan ik nog wel even doorgaan met het maken van smoesjes. Ondertussen gaat het jaar in jaar uit zo door en kom ik elk jaar wat kilootjes aan en de vakanties vinden steeds vaker plaats en ook thuis lukt het niet om gelijk weer gezond te gaan eten. Veel smoesjes van de vakantie gebruik ik thuis om lekker veel pasta te eten om 19:30 zonder me daarna nog fysiek in te spannen. Want zappen is geen fysieke inspanning ondanks dat je het vaak doet omdat er veel reclame op tv is. Dus nu jaren later kijk ik naar mijn huid en naar de rest in de spiegel en ik denk he dat is niet het lichaam dat ik wilde hebben Dat is niet de uitdrukking in mijn gezicht waar ik blij van wordt. Dus wat ben ik gaan doen? gezonder eten. Ik ging op yoga vakantie waarbij ik alleen maar plantaardige voeding at. En kwam er tot mijn grote verbazing achter dat ik ander voedsel niet miste. Maar hoe most dat nu als die kok die zo lekker kookte niet bij mij kwam inwonen? Dan moest ik zelf met allemaal erwten en toestanden aan de gang. Om er dan toch achter te komen dat ik het lang niet zo lekker kon als zij. Wat nu?!

Ik begon met soep.

Aan soep kon weinig mis gaan dacht ik. Ingewikkelde standen van ovens en het aanbakken etc was uitgesloten bij soep. Dus soep werd het. Natuurlijk was het niet altijd een groot succes maar ach ik had het zelf gemaakt en door het meerdere keren te doen kwam ik er al snel achter dat gember een succesmiddel bleek te zijn. Nu eet ik dus soep want andere dingen dat durf ik nog niet hoor. Ik gooi van alles in de pan, ik uit mijn ongenoegen van die dag of week op het hakken van groente en schuif dan alles als een volleerd master chef in de pan. Ik doe zelfs een schort voor en zorg dat alle buren mij zien staan. Geregeld steek ik mijn wijsvinger in de lucht ( net als die rat van Ratatouille) en bedenk dan met een zorgelijk gezicht terwijl ik naar het plafond kijk wat ik in mijn pan mis. Zou het een zuurtje zijn of dan toch nog een beetje gember wie weet had ik toch niet die hele rode Spaanse peper met zaadjes in de soep moeten gooien. Kortom het lukt al aardig. Mijn lieve man zegt altijd dat hij het lekker vindt en daarom houd ik zoveel van hem. Vervolgens eet ik s ‘middags en s ‘avonds soep de rest van het gezin eet gewoon. Maar nu naar mate ik wat vaker in die pan soep roer raken ze wel wat nieuwsgieriger. Het is nu zelfs zo dat ik nu vaak doe alsof er hele rare en vieze dingen in zitten zodat zij maar niet hoeven want anders is m’n soep natuurlijk snel op.

Terug naar Waarom?

Waarom organiseer ik een Yogavakantie.
Inspireren en handvatten mee geven voor thuis.
En zolang ik 1 iemand meer heb kunnen laten lachen die week of maar 1 iemand meer inzicht heb kunnen geven dan is mijn missie voor die week volbracht en is dat voldoende motivatie om snel weer een Yoga en coaching reis te organiseren.
 

Translate »