veelgestelde vragen

Ik ben een absolute beginner. Is de Yogareis geschikt voor mij?

In de yogalessen wordt rekening gehouden met verschillende niveaus. Er worden verschillende opties geboden zodat iedereen op zijn of haar niveau ontspanning in de oefening kan vinden.

Ik ben een yogadocent. Kan ik nog iets opsteken van deze reis?

In de yogalessen wordt veel individuele aandacht geschonken aan alle yogi’s. Dus ook ver-gevorderden of docenten vinden verdieping in deze week.

Hoeveel kost de Yogareis?

De prijzen liggen tussen € 450 en € 1350. Dit is inclusief alle yogalessen, boekingskosten, gebruik van de accommodatie, ontbijt en diner. De vlucht, transfer en een eventuele huurauto zijn exclusief de bovengenoemde prijzen. Bij de reis naar Schiermonnikoog is geen lunch inbegrepen.

Hoe boek en betaal ik de Yogareis?

Als eerste vul je het boekingsformulier in dat je op de site vindt. Dan ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Vervolgens ontvang je van Bodysattva een factuur voor de aanbetaling. Nadat je de aanbetaling hebt voldaan heb je een plaats gereserveerd. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de retreat betaald te zijn.

Bij boeking binnen 6 weken voor aanvang van de retreat dient het gehele bedrag ineens voldaan te worden, binnen een week na bevestiging door Bodysattva. Je kunt geen plaats reserveren zonder aanbetaling. Bij annulering door een deelnemer vindt er geen restitutie plaats van (aan)betalingen en betalingen zijn niet over te boeken naar een andere reis georganiseerd door Bodysattva.

Is het mogelijk om later in te stromen?

Ja, dat is mogelijk. Je betaalt wel de volledige prijs voor de reis.

Is de prijs van de reis inclusief vliegticket?

Nee, de prijs is exclusief vliegticket. Zo ben je vrij te vliegen vanaf het door jou gewenste vliegveld. En meestal geldt: hoe eerder je je vlucht boekt, hoe goedkoper het ticket is.

Wat zijn de kosten voor een transfer?

Een transfer is exclusief en kost 30 euro per persoon voor een enkele reis. Een transfer is alleen mogelijk van en naar vluchthaven Tenerife-Zuid. Transfers worden effectief gepland; het kan zijn dat je moet wachten op je transfer ivm aankomst van andere gasten. Op vrijdag 22 juli 2016 rijden wij transfer(s) tot 12:00 uur s’middags. Na 12.00 uur dien je op eigen gelegenheid (taxi, bus of huurauto) naar het vliegveld te gaan.

Op Schiermonnikoog is er geen transfer mogelijk. Je kunt met een taxi of de bus naar de boot.

Is een annuleringsverzekering verplicht?

Nee, dat is niet verplicht maar Bodysattva raadt wel aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

Ik wil alleen komen en verblijven in een éénpersoonskamer. Is dat mogelijk?

Ja, dat is mogelijk. Er is 1 éénpersoonskamer, maar alle kamers hebben ook een éénpersoonstarief.

Wij willen met een groep komen. Is de reis daar geschikt voor?

Dit is afhankelijk van de grootte van de groep. Neem even contact met ons op zodat we je uitgebreid kunnen vertellen over de mogelijkheden.

Ik wil mijn partner meenemen maar hij/zij wil niet meedoen aan de activiteiten. Kan hij/zij toch komen?

Ja, hij /zij kan komen en hoeft nergens aan mee te doen. Alles is op vrijwillige basis. Hij / zij betaalt wel de volledige prijs voor de reis.

Ik wil mijn kind(eren) meenemen en ze zijn onder de 18 jaar.

Iedereen is welkom om de ervaring van onze reis te beleven. Maar voor onze reizen geldt een minimumleeftijd van 18 jaar.

Er zijn twee vliegvelden op Tenerife. Welk vliegveld is het dichtst bij de villa?

Tenerife Sur (het vliegveld op Tenerife-Zuid) is 20 minuten rijden van de villa. Transavia, Jet air en Ryanair vliegen in ieder geval op Tenerife Sur, vergeet niet om dit even te checken. Tenerife Norte is 1 uur rijden van de villa. KLM, Vueling, Iberia en British airways vliegen op Tenerife Norte. Een transfer is exclusief en kost 20 euro per persoon voor een enkele reis. Een transfer is alleen mogelijk van en naar vluchthaven Tenerife Sur.

Hoe lang duurt een transfer van het vliegveld naar de villa?

Wij raden aan om zelf een auto te huren. Je kunt dan het eiland verkennen en gaan en staan waar je wilt. Op het vliegveld Tenerife Sur is het zeer makkelijk om een auto te huren. In de centrale hal zijn meerdere autoverhuurbedrijven. Je kunt thuis een auto online reserveren bijvoorbeeld via www.cicar.com en zij hebben vaak aanbiedingen. Op het vliegveld van Tenerife Norte is er ook een Cicar en meerdere bedrijven waar je een auto kunt huren.

Hoe is het weer / klimaat op Tenerife in februari en maart?

Over het algemeen is het zonnig met een aangename temperatuur. Vergeet je zwemkleding niet! In de avond en ochtenden kan het fris zijn.

Zijn er yogamatten, yogablokken en handdoeken aanwezig?

Bodysattva zorgt voor voldoende yogamatten, dekens, blokken, sjaals en handdoeken voor deze reis. Voel je vooral vrij om je eigen matje of materiaal mee te brengen. Neem wel zelf een strandlaken mee voor op een ligbed of op het strand.

Kan ik mijn kleding wassen in de villa?

Ja, er is een wasmachine.

Is er wi-fi in de villa?

Ja, er is wi-fi in de villa, maar niet overal even sterk.

Is er voldoende gratis parkeerruimte bij de villa?

Bij de villa is zeer veel parkeerruimte en het is gratis.

Hoe dicht bij is het ziekenhuis?

In ongeveer 10 minuten rijden kun je bij het ziekenhuis Hospital Quirón zijn.

Op Schiermonnikoog is geen ziekenhuis. Het dichtstbijzijnde ziekenhuis is in Dokkum. In het geval van spoed ben je daar in ongeveer 20 minuten.

Welke activiteiten zijn er te doen op het eiland en in de villa?

Bij de villa hoort een buitenzwembad, dat altijd toegankelijk is. Er is een tuin, een groot terras en een overdekte meditatieruimte. Het strand is op ruim 2 kilometer afstand. Daarnaast is er genoeg te doen op het eiland. Er zijn mooie stranden, musea, heerlijke restaurants en een aantal themaparken. Je kunt er wandelen en fietsen in de prachtige natuur, boottochten maken, dolfijnen spotten, afdalen in kloven en de vulkaan de Teide beklimmen en nog veel meer….

Op Schiermonnikoog kun je mooie fiets en wandel tochten maken. De stranden zijn de breedste van Europa en zijn heel erg geschikt om rustig van de natuur te genieten.In het dorp zijn verschillende mogelijkheden om lekker te lunchen of een terrasje te pakken.

Ik wil/kan niet aan alles meedoen. Is dat oké?

Ja, dat is oké. Alles is op vrijwillige basis.

Ik heb een blessure. Kan ik toch meedoen?

Wij raden je aan om deze vraag aan je huisarts te stellen. Het meedoen aan de reis is op eigen risico en verantwoordelijkheid.

Als ik nog meer informatie wil, kan ik dan contact met Bodysattva opnemen?

Dat kan. Neem contact op via de contactpagina van deze website.

Translate »