veelgestelde vragen

Ik heb geen ervaring met Yoga. Is de retreat geschikt voor mij?

Tijdens de yogalessen wordt  er rekening gehouden met de verschillende niveaus. Er worden opties geboden zodat iedereen op zijn of haar niveau ontspanning in de houding kan vinden.

Een retreat is een hele fijne manier om in aanraking te komen met alles dat yoga je zou kunnen bieden. Van meditatie tot een actievere (yang) yoga alles komt aan bod.

Kan mijn hond mee op retreat?

Tenerife:

Je hond zou meekunnen als je de witte kamer boekt.

Schiermonnikoog:

Sorry dat kan niet als je in de lokatie verblijft. Als je een oppas kunt regelen voor je hond en je verblijft buiten de lokatie dan is het mogelijk.

 

Ik wil graag meerijden naar de lokatie, kan dat?

Ruim van tevoren maak ik een app groep aan waar alle deelnemers in worden geplaatst. Hier kun je een lift aanbieden of vragen. Meestal rijden er veel mensen met elkaar mee en worden de kosten gedeeld.

Hoe boek en betaal ik de Retreat?

  • via het contact formulier kun je een plek reserveren voor de retreat naar keuze.
  •  Dan ga je akkoord met de algemene voorwaarden.
  • Ik stuur je dan een factuur.
  • Als je hebt (aan)betaald is je reservering compleet.
  • Vervolgens ontvang je van Bodysattva een factuur voor de aanbetaling.
  • Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de retreat betaald te zijn.

Bij boeking binnen 6 weken voor aanvang van de retreat dient het gehele bedrag ineens voldaan te worden, binnen een week na bevestiging door Bodysattva.

Is het mogelijk om later in te stromen?

Heel eerlijk, Liever niet.

De groepscohesie is heel erg belangrijk. De veiligheid van de groep staat op 1. Maar als het echt niet anders kan dan is het mogelijk. Je betaalt wel de volledige prijs voor de retreat. Dit geldt ook voor eerder weg gaan. Het is belangrijk voor de groep en voor jou om met z’n allen te starten en te eindigen. Alleen in nood gevallen kunnen we hier uitzonderingen voor maken. 

Is de prijs van de reis inclusief vliegticket?

Nee, de prijs is exclusief vliegticket. Zo ben je vrij te vliegen vanaf het door jou gewenste vliegveld. En meestal geldt: hoe eerder je je vlucht boekt, hoe goedkoper het ticket is.

Is er een transfer van de vluchthaven naar de villa?

Je kunt een taxi nemen van de vluchthaven naar de Villa dit kost ongeveer 40,- euro (2024). Een auto huren is ook een mogelijkheid in 2024 was de autohuur ongeveer 200,- voor een week. Samen met een andere deelnemer een auto huren kan natuurlijk ook. 

Op Schiermonnikoog is er geen transfer mogelijk. Je kunt met een taxi, fiets of de bus naar en van de boot.

Is een annuleringsverzekering verplicht?

Nee, dat is niet verplicht maar Bodysattva raadt wel aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

Ik wil alleen komen en verblijven in meerpersoonskamer. Is dat mogelijk?

Ja, dat is mogelijk. De tarieven zijn vermeld bij de kamers.

Wij willen met een groep komen. Is de retreat daar geschikt voor?

Dit is afhankelijk van de grootte van de groep. Neem even contact met ons op zodat we je uitgebreid kunnen vertellen over de mogelijkheden. Ben je met minimaal 8 personen dan is het mogelijk om een speciale retreat voor alleen jullie groep te verzorgen.

Ik wil mijn partner meenemen maar deze kan/ wil niet meedoen aan de activiteiten. Kan hij/zij toch komen?

Het is mogelijk om het programma aan te passen aan de fysieke mogelijkheden van elke individuele deelnemer. Let wel op dat je partner wel gemotiveerd dient te zijn om op een Yoga transformatie retreat te gaan.

De hele dag lekker gaan fietsen en alleen meedoen met de maaltijden tja daar worden we met z’n allen niet zo blij van.

 

Heb ik echt een fiets nodig op Schiermonnikoog?

Ja.

Tijdens deze retreat gaan we vaak op avontuur naar verschillende plekken op het eiland om Yoga in de natuur te beleven. Schiermonnikoog heeft een paar heuvels en daarom is het niet fijn om iemand achterop de fiets mee te nemen.

Ook voor het afsluiting ritueel op de laatste dag heb je een fiets nodig.

Het beste kun je jouw fiets huren bij firma Soepboer gelijk als je de boot afkomt. Je bagage geef je dan mee met de taxi en binnen 20 minuten sta je dan voor de lokatie. Op de terug weg lever je de fiets weer in bij Soepboer dichtbij de boot. Dit is de makkelijkste en goedkoopste manier. Er zijn verschillende soorten fietsen te huur. Ook elektrische fietsen.

 

 

Er zijn twee vliegvelden op Tenerife. Welk vliegveld is het dichtst bij de villa?

Tenerife Sur Reina Sofia (het vliegveld op Tenerife-Zuid) is 20 minuten rijden van de villa. Transavia, Jet air en Ryanair vliegen in ieder geval op Tenerife Sur, vergeet niet om dit even te checken. Tenerife Norte is 1 uur rijden van de villa. KLM, Vueling, Iberia en British airways vliegen op Tenerife Norte. 

Hoe lang is het rijden van het vliegveld naar de villa?

 

Ongeveer 20 minuten. Er kan file zijn.

Wij raden aan om zelf een auto te huren. Je kunt dan het eiland verkennen en gaan en staan waar je wilt. De wegen op Tenerife zijn zeer goed, vaak nog beter dan in Nederland. Op het vliegveld Tenerife Sur is het zeer makkelijk om een auto te huren. In de centrale hal zijn meerdere autoverhuurbedrijven. Je kunt thuis een auto online reserveren bijvoorbeeld via www.cicar.com zij hebben vaak aanbiedingen. Op het vliegveld van Tenerife Norte is er ook een Cicar en meerdere bedrijven waar je een auto kunt huren. Met het auto verhuur bedrijf autorissen heb ik ook goede ervaringen.

 

Hoe is het weer / klimaat op Tenerife in februari en maart?

Over het algemeen is het zonnig met een aangename temperatuur. Vergeet je zwemkleding niet! In de avond en ochtenden kan het fris zijn.

Zijn er yogamatten, yogablokken en handdoeken aanwezig?

Bodysattva zorgt voor voldoende yogamatten, dekens, blokken, riemen en handdoeken voor de retreats. Voel je vrij om je eigen matje of materiaal mee te brengen. Neem wel zelf een strandlaken mee voor op een ligbed of op het strand.

Ik wil mijn auto meenemen op Schiermonnikoog kan dat?

In hele bijzondere gevallen is dat mogelijk. Ik raad het je niet aan. Je moet dan een vergunning aanvragen. Het eiland Schiermonnikoog is zo ontzettend klein dat een fiets veel handiger is.

Is er wi-fi op alle lokaties?

Ja, er is wi-fi in op alle lokaties, maar niet overal even sterk.

Reminder, jij bent op retreat maar ook je telefoon, laptop en tablet kunnen wel wat rust gebruiken. Gedurende de retreat is het verzoek om alle apparaten op stil te zetten. Foto’s maken etc is alleen oke met toestemming dit om de privacy van alle deelnemers te waarborgen.

Hoe zit het met parkeren?

Bij de villa op Tenerife is er zeel veel gratis parkeerruimte op het terrein van de villa.

Voor de retreats naar Schiermonnikoog kun je de auto parkeren in de parkeergarage op Lauwersoog de kosten zijn 6,- per dag.

In Loenen hebben we op het eigen terrein voldoende parkeerplek. 

 

Hoe dicht bij is het ziekenhuis?

In ongeveer 10 minuten rijden kun je bij het ziekenhuis Hospital Quirón zijn.

Op Schiermonnikoog is geen ziekenhuis. Het dichtstbijzijnde ziekenhuis is in Dokkum. In het geval van spoed ben je daar in ongeveer 20 minuten.

 

Welke activiteiten zijn er te doen naast alle yoga en transformatie ?

Tenerife:

Bij de villa hoort een buitenzwembad, dat altijd toegankelijk is. Er is een tuin, een groot terras en een overdekte meditatieruimte. Het strand is op ruim 2 kilometer afstand. Daarnaast is er genoeg te doen op het eiland. Er zijn mooie stranden, musea, heerlijke restaurants en een aantal themaparken. Je kunt er wandelen en fietsen in de prachtige natuur, boottochten maken, dolfijnen spotten, afdalen in kloven en de vulkaan de Teide beklimmen en nog veel meer…. Maar heel eerlijk als je veel van het eiland wilt zien is het wellicht goed om je verblijf opdracht het eiland te verlengen. 

Op Schiermonnikoog kun je mooie fiets en wandel tochten maken. De stranden zijn de breedste van Europa en zijn heel erg geschikt om rustig van de natuur te genieten.In het dorp zijn verschillende mogelijkheden om lekker te lunchen of een terrasje te pakken.

.

Ik wil/kan niet aan alles meedoen. Is dat oké?

Ja, dat is oké. Ga nooit over je grenzen. Misschien is het wel fijn om even met elkaar te bellen zodat de verwachtingen op een lijn liggen. We geven Yin- Yang Yoga in de ochtend en ook wandelen en fietsen we tijdens de retreat. Als je fysieke of mentale gezondheid dit echt niet toelaat neem dan even contact op met mij. Voor mensen met burn-out klachten is het goed om te voelen of je een retreat met prikkels wel aan kunt op dit moment. 

Ik heb een blessure. Kan ik toch meedoen?

Wij raden je aan om deze vraag aan je huisarts te stellen. Het meedoen aan de reis is op eigen risico en verantwoordelijkheid.

Tijdens de yoga lessen kun je heel gemakkelijk houdingen aanpassen zodat ook jij mee kunt doen. Je hoeft niet alle houdingen te kunnen om toch een fijne en volledige yoga ervaring te hebben.

Mijn vraag staat er niet bij.

Neem contact op via de contactpagina van deze website.

Of app of bel me even 06-17094330

Translate »