Om ervoor te zorgen dat je lijf zolang mogelijk meegaat is het wijs om een gezond gewicht te hebben met de daarbij gezonde buikomtrek. Het leven is erg leuk en nu ik 48 jaar oud ben wordt het eigenlijk alleen maar leuker. Mijn vriendschappen verdiepen zich en ik maak me een stuk minder druk over een heleboel zaken.

Met al die fijne dingen in mijn leven kon mijn lichaam niet achter blijven. Ik had overgewicht en mijn buikomtrek is nu nog (18 feb 2022) te groot. Om gezond ouder te worden moest er iets gebeuren. Maar hoe? Want er zijn zoveel methodes om af te vallen dat je niet meer weet wat gezond is en vooral blijvend.

Intermittend Fasting

Ik begon met eten alleen tussen 12:00 en 20:00 uur. Daarvoor en daarna helemaal niets, ook geen blauwe bes. Noppes, nada. De eerste week telde ik de minuten af en dan eindelijk kon ik om 12 uur eten. Ik at dan alles wat ik lekker vond en zag volgens mijn gemotiveerde ogen ook gelijk al resultaat. Dat de weegschaal hier anders over dacht, tja nou, dat was zijn probleem.

Na een week ging het makkelijker ik kreeg minder trek. Ik vergat de tijd wel eens, waardoor het zomaar 13:00 of zelfs later kon worden voordat ik iets at. Ik lette beter op wat ik at en schrapte brood van het menu. Veel groenten en ook mijn eiwitten hield ik in de gaten.

Na 5 weken ben ik nu 3 kg kwijt en ik heb er nog 8 te gaan. Ik voel me goed en ondertussen heb ik een etensraam van 18/6. Ik eet tussen 14:00 en 20:00 uur.

OMAD dag

Soms heb ik een OMAD dag (one meal a day). Als ik eet, eet ik ook echt,. Geen suf gedoe met twee volkoren boterhammetjes waar je doorheen kunt kijken met light kaas. Niks daarvan! VOER moet erin want, dat lijf en de hersenen hebben voedsel nodig. Ik houd niet van ontberingen. Een lekker gevuld gevoel, daar houd ik van. Uithongeren heb ik nooit begrepen en ik word chagrijnig van honger. En ik chagrijnig dat is voor niemand goed.

Een maaltijd waar ik mijn Fast mee breek is:

Kikkererwtensalade met, lente ui, zoete punt paprika, bleekselderij en een dressing van sambal Brandal en olijfolie. 2 Spirulina sneetjes brood met kaas, cherrie tomaat en avocado, een klein schaaltje oven roasted nuts en liters thee.

De hele dag drink ik me suf aan water en thee. ’s Avonds eet ik met de familie mee en doe rustig aan met de rijst, aardappelen en pasta.

Trainen

Van een kennis die een peperduur maar erg goed programma heeft gevolgd hoorde ik dat zij 10.000 stappen per dag moest doen. En die kennis kan het weten want die is nu heel erg veel afgevallen en ziet er top uit. Nou had zij altijd al een mooi figuur, maar ze voelt zich nu nog beter en gelukkig. Nou dat wil iedereen wel en ik zeker. Dus op naar de Decathlon en stappenteller gekocht a 7 euro. Natuurlijk kun je allerlei mega fit bit horloges halen, maar ik dacht ‘eerst dit maar even proberen’ en het bevalt goed. Die 10.000 stappen komt neer op iets meer dan 7 km. Ik loop 7 km per dag en lukt dat niet, dan loop ik de volgende dag meer om het in te halen. Het kan dus zomaar gebeuren dat ik nog 3000 stappen van de vorige dag moet doen en het begint te regenen maar ik gewoon door ga om mijn 10.000 te halen.

Fitness: elke dag 30 minuten 7 dagen in de week.

Bij diezelfde Decathlon kocht ik een halter set voor 59,- euro en ging aan de slag. Met een Youtube filmpje van een inspirerend en belachelijk gespierd stel Juice en Toya sta ik elke dag om 06:30 mijn dumbels te liften op een tempo waar je u tegen zegt. Het zweet stroomt. Mijn zoon geeft als ik klaar ben een high five en zegt dan op commando dat hij heel trots op me is (toch leuk). Mijn dag begint dan met fietsen naar de sportschool waar ik weer een rondje gewichten doe en een yogales volg. Zo lekker om gewoon even te volgen zonder zelf na te hoeven denken. Ik lig nog even in de sauna en dan begint de rest van de training. Samen met mijn hond gaan we voor de 10.000 stappen.

Omdat al dat trainen best veel tijd vergt moet ik langer door werken, want de teksten voor de nieuwe website en ook deze blog schrijven zich niet zelf. Ook de belastingdienst heeft mailing aan mijn afval doel. Door het IF (Intermittent fasting) heb ik meer energie en kan dus gerichter en langer doorwerken.

Om ervoor te zorgen dat al mijn moeite beloond wordt ben ik gaan kijken hoe het komt dat ik te dik ben. Ik eet mijn emoties weg dat is de oorzaak. Als ik anders naar eten ga kijken, het niet meer als een troost middel of een anti stress middel ga zien zal ik het dus ook niet zomaar meer in mijn mond steken. We kennen allemaal wel van die taart momenten waarbij je echt even baalt en zoiets hebt van: niet aan mijn kop zeiken nou, ik mag dit want ik ben zielig. Als je vaker stress hebt dan zet dat best aan, al die taart momenten. Ook als je dan wat minder stress hebt grijp je weer naar een voedselbeloning.

Hynose

Weight Loss Hypnose, YouTube staat er vol mee. Ik begon met een hypnose van 6 minuten en heb er nu een aantal gevonden van bijna een uur. Alles moet er goed aan zijn. De stem, de woorden, de muziek… alles. Deze afval hypnoses helpen me om mijn doel goed voor ogen te houden. Van hypnose zelf val je niet af maar het helpt je om de goede mind-set te houden, ook als het wat moeilijker wordt gedurende de dag.

Begin 2022 heb ik voor mezelf 4 duidelijke doelen gesteld en ik ga er alles aan doen om deze te behalen. Dan moet je ook niet zeuren, want met gezeur ga ik mijn doel niet behalen. Dus vaak loop ik met een hond die eigenlijk allang naar huis wil in mijn ski pak mijn 10.000 stappen rondje.

Doelen van 2022

  1. afvallen
  2. afvallen en spiermassa vergroten
  3. een opleiding volgen die me dichter bij mijn hartsverlangen brengt
  4. zo min mogelijk stress (don’t sweat the small stuff)

Nu ik afvallen en een gezond gewicht en lijf behalen op 1 zet en het echt mijn prioriteit maak lukt het.

Tips

  • Ga jij proberen af te vallen? Stop dan maar! Je gaat het doen, want proberen heeft geen nut. Je moet volledig gecommitteerd zijn wil het lukken, want makkelijk is het niet. Zeker niet als je naar feestjes gaat.
  • Heb een vangnet. Mijn beste vriendin bel ik geregeld met tips en ook zij is aan het afvallen en we steunen elkaar. Je zult zien dat het helpt.
  • Gebruik facebook voor je resultaten. Vanuit het niets komen er motiverende berichten en mensen die je aanmoedigen. Tuurlijk zijn er ook weleens berichten van mensen die het allemaal weer beter weten of die zeggen dat jij niet hoeft af te vallen. Heel lief bedoeld, maar daar heb je natuurlijk niets aan.

Wil je een keer met me meelopen of heb je vragen dan kun je me altijd mailen of een pb sturen.

Het intermittend fasting bevalt me zo goed dat ik de zomer retreats op Schiermonnikoog aangepast, zodat de deelnemers die IF willen doorzetten dat kunnen doen.

Translate »