Afvallen, mijn rituelen

 

Het is genoeg!!

Het werd te gek ik kon er niet meer om heen ik had overgewicht. Als ik zo door zou gaan dan was ik niet alleen ongelukkig als ik in de spiegel keek maar ook mijn gezondheid had er onder te leiden.

 

Dan kon ik wel elke week meerdere keren op de yoga mat staan mediteren en gezond eten maar het was dus niet genoeg.

 

Om af te vallen moest ik iets vinden dat bij MIJ zou passen iets waar ik me goed bij zou voelen en dat ik lang zou volhouden.

 

Dit is wat ik doe:

IF intermittent Fasting

Ik eet tussen 13:00 en 21:00

Voor die tijd en na die tijd eet ik niet. Ik drink groene thee, kruidenthee en water.

 

Ik vermijd het volgende: suiker, alcohol, cafeïne, frisdrank, brood en witte pasta, witte rijst en geschilde aardappelen.

 

Maar wat eet ik dan wel:

Ik breek mijn fast met een kikkererwten, velderwten of kapucijner salade met rode paprika, lente ui en bleekselderij. Daar eet ik goed veel van want ik houd niet van een hongergevoel. Ik neem ook ruim de tijd om te eten minimaal een uur inclusief uitbuik tijd.

Een boekwijt pannenkoek met blauwe bessen wat rode/blauwe druiven. Soms een bakje yoghurt met wat fruit en als quilty pleasure een beetje biologische cruesli.

 

Tussen door een beetje noten maar die zijn echt als traktatie want ondanks de prachtige vetten kom je hier snel van aan. Als ik echt iets wil hebben neem ik nog een cracker met kaas of fruit.

 

Spirulina brood van Guttness, hartstikke duur maar het is het zo waard. Het vult en is gezond makkelijk en dan echt makkelijk te maken en lekker.

 

In de avond eet ik met het avondeten mee maar wel halve porties. Dit lukt niet altijd maar ik doe mijn best.

Water bij het eten en daarna een kopje thee.

 

 

Bewegen:

Elke dag en dan ook echt elke dag 10.000 stappen is 7,2 km

Lukt het niet dan loop ik de volgende dag meer. Soms bouw ik een tegoed in voor de dag erna.

Fitness: ook elke dag een half uur en dat doe ik met dumbells

You tube filmpje erbij van Toya en Juice en dan zweet ik echt.

 

Meditatie/hypnose

Omdat het soms echt zwaar is en je allemaal mensen van alles naar binnen ziet slaan moet je wat programmering hebben voor de moeilijke momenten. Op you tube zijn er allemaal weight los hynoses te vinden, vindt er 1 die bij je past en doe deze voor minimaal 12 dagen.

 

Slapen:

Zonder goede slaap kun je niet afvallen je lijf en ook je hoofd heeft dit nodig. Op dezelfde tijd naar bed en het liefste op dezelfde tijd ook weer uit bed. Houd je routines aan want als je wilt afvallen heb je routine nodig.

 

Mindset:

Afvallen komt op 1 Afvallen komt ook op 2

Dus belt er een vriendin, heel leuk maar oortjes in doorpraten en lopen tegelijk. Wil ik naar de stad? leuk hoor, maar heb ik mijn fitness al gedaan?

Heerlijk een vrije dag nu ga ik doen waar ik zin in heb  weer opnieuw leuk hoor maar pas nadat ik de 10.000 stappen heb gedaan en mijn fitness en meditatie heb voltooid.

 

Vind je dit allemaal te veel werk snap ik maar ik wilde dan ook echt afvallen en oké het gaat niet snel maar sinds 8 januari en het is nu 4 april ben ik 5 kg afgevallen en doordat het niet mega snel gaat is de kans groter dat het er ook echt af blijft. Want ik moet er toch echt niet aan denken dat al mijn werk over een jaar weer teniet is gedaan.

 

Tip: vind je lopen saai? leen een hond die je kunt uitlaten. Luister naar allemaal podcasts waar je normaal geen tijd voor hebt.

 

Valkuil: elke dag wegen. Voor degene die mij van facebook kennen ja ik weeg best vaak maar ik probeer het af te bouwen wegen zegt namelijk niet zoveel en je kunt er knap chagrijnig van worden. Meten is beter, centimeter erbij want dit zegt echt wat.

 

Ga voor een gezond gewicht niet het gewicht dat je woog toen je 25 jaar was.

 

Accepteer dat je lichaam ouder wordt en minder strak.

 

Is het een dagje niet zo goed gegaan toch die taart naar binnen en pijn in je knie. Niet erg de volgende dag weer opnieuw beginnen.

Elke dag doe je weer je best en dan gaat het lukken. Post op facebook dat je aan de slag gaat en je krijgt veel leuke reacties ook is het een stok achter de deur. (want, nu moet je wel)

 

Doe aan yoga om je lijf en mind beter te leren kennen om je ademhaling te sturen zodat jij ook op stressvolle momenten je doel voor die dag kunt bereiken.

 

De eerste drie weken staat alles in teken van jouw doel gun jezelf die vrijheid en zeg nee tegen alles dat je niet gaat helpen. Na de drie weken wordt het leven makkelijker en kun je weer meer sociale dingen aan zonder helemaal los te gaan op voedsel en drank welke je eerst wel at en dronk.

 

Persoonlijke tip: blijf weg van alcohol hierdoor eet je zomaar stukken kaas weg en stokbroden met kruidenboter ook zit er in alcohol veel suiker.

 

Een keer lekker aan het genieten geweest helemaal oké en voel je nooit schuldig.

 

Wil jij jezelf verwennen met chocolade koop dan de lekkerste en duurste chocolade die je maar kunt bemachtigen. Als je dan iets doet dat niet strookt met je doel dan ook maar het allerlekkerste.

 

06:15 opstaan

06:30 meditatie

07:00 fitness

07:30 lopen 10.000 stappen is 7,2 km

12:00 eten

13:00

18:00 avondeten

 

Voor mij werkt dit maar wie weet ben jij een avondmens.

Vindt jouw schema.

 

Het gebeurt weleens dat ik geen zin heb om de fitness te doen zo alleen in de huiskamer kijkend naar een schermpje maar met een vast schema wordt dit makkelijker.

 

Om echt te weten wat je wil is het goed om de voor en nadelen op te schrijven. Wat gebeurt er als ik mijn doel heb behaald, hoe voel ik me dan?

Beloon jezelf.

 

Wil je meer weten of heb je vragen laat het me weten.

 

info@bodysattva.nl

www.bodysattva.nl

 

Zin om je doelen te stellen en te behalen ga mee op retreat naar Schiermonnikoog.

Tijdens deze retreats ga je kijken, voelen en vooral zien wat jij belangrijk vindt. Na de retreat kom je thuis met een haalbaar plan voor elk doel.

Translate »